Nová limitovaná edícia Monkey 47 Distiller’s Cut 2025 – jedinečný gin s Fleur de Sel

Monkey 47 Distiller’s Cut 2025 “Fleur de Sel”: Výnimočná chuť slnka a mora z Camargue
Raz ročne sa výrobcovia nemeckého ginu MONKEY 47, ktorý je známy svojimi 47 starostlivo vybranými ingredienciami, vydávajú na výpravu za jednou špeciálnou botanickou ingredienciou – species rara. Pridanie tejto 48. extra botanickej zložky premieňa ikonický Schwarzwald Dry Gin na limitovanú edíciu Distiller’s Cut. Tento rok prichádza už 15. edícia – Distiller’s Cut 2025, jedinečný suchý gin destilovaný s ručne zbieranými kryštálmi morskej soli Fleur de Sel pochádzajúcimi z ružových soľných plání v Camargue na juhu Francúzska. Výsledkom je elegantný, pikantný a suchý gin s dotykom slnka a jemným morským závanom. Harmonicky spája komplexnú arómu s iskrivou sviežosťou a prekvapujúcou hĺbkou chuti. Distiller’s Cut 2025 poteší zmysly všetkých milovníkov ginu a stane sa neodolateľným kúskom pre zberateľov i barmanov.
Región Camargue je známy svojimi soľnými pláňami a tradičnou ručnou výrobou morskej soli. Morská voda tu preteká cez sieť kanálov a plytkých bazénov, kde slnko a vietor odparia až 90 % vody, čím sa na dne usadzujú soľné kryštály – známe ako Fleur de Sel. Toto “biele zlato” zbierajú miestni farmári pomocou dlhej drevenej škrabky, pričom zachovávajú stáročnú remeselnú tradíciu.
V súlade s tradíciou a dôrazom na detail je aj tohtoročná fľaša Distiller’s Cut 2025 skutočným zberateľským kúskom. Kombinácia jemne ružovej a modrej etikety s perleťovým efektom odkazuje na slnečné ružové pláne Camargue a azúrové nebo nad nimi. Zlatom potiahnutý krúžok na hrdle fľaše nesie latinský nápis “ex pluribus unum” – „z mnohých jeden“. Darčekové balenie je vyrobené z udržateľného FSC papiera a zdobené ikonickým vzorom s opičím motívom značky MONKEY 47.
„Každý rok nás poháňa nekonečná zvedavosť a túžba po objavovaní, vďaka čomu je Distiller’s Cut vždy niečím výnimočný,“ hovorí Alexander Stein, zakladateľ značky MONKEY 47 Schwarzwald Gin. „Tento rok nás naše pátranie zaviedlo na juh Francúzska, do Camargue, kde sa už od čias Rimanov ručne zbiera soľ, ktorá je známa svojou čistotou a jemnosťou. Spojenie tejto soli s naším ginom prináša nezabudnuteľný chuťový zážitok.“
Limitovaná edícia Monkey 47 Distiller’s Cut 2025 (47% ABV, 500ml) bude dostupná od 1. novembra 2025 aj na Slovensku.
Namiešaj si Salty Monkey
A čo by sa k MONKEY 47 Distiller’s Cut 2025 hodilo lepšie než osviežujúci koktail Salty Monkey? Kombinuje ten najkvalitnejší gin, čerstvú grepovú šťavu a štipku Fleur de Sel – výsledkom je koktail svieži ako deň v Camargue. Na zdravie!
Ingrediencie:
- 40 ml MONKEY 47 Distiller’s Cut 2025
- 40 ml čerstvej grepovej šťavy
- 10 ml cukrového sirupu
- Ľad
- Fleur de Sel (na okraj pohára)
Postup:
- Navlhčite okraj pohára kúskom grepu a ponorte ho do Fleur de Sel, aby sa rovnomerne obalil soľnými kryštálmi.
- Do šejkra pridajte ostatné ingrediencie s ľadom a dôkladne pretrepte.
- Preceďte do pripraveného pohára a ozdobte plátkom grepu.
NAZDRAVIE!
